Ανακαλύψτε τη Ζάκυνθο

Πως να έρθετε!

Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των Ιόνιων νήσων. Βρίσκεται νότια της Κεφαλλονιάς και δυτικά της Πελοποννήσου. Η προνομιακή γεωγραφική της θέση δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να επισκεφθεί εύκολα και τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων ή και τις απέναντι Πελοποννησιακές ακτές, που φημίζονται για την ομορφιά τους.

Κι αν σήμερα η γεωγραφική της θέση αποτελεί ατού για την τουριστική κίνηση του νησιού, στο παρελθόν αποτέλεσε αιτία δεινών, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών κατακτητών και ισχυρών δυνάμεων διαφόρων ιστορικών περιόδων που ήθελαν να έχουν τον έλεγχο του Flor di Levante, δηλαδή του άνθους της Ανατολής, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν οι Ενετοί την πανέμορφη Ζάκυνθο.

Είναι ένα ορεινό νησί που χαρακτηρίζεται από τα πευκόφυτα βουνά και τους εύφορους κάμπους, που χαρίζουν στη Ζάκυνθο ατέλειωτα καταπράσινα τοπία. Ενώ οι ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, οι βραχώδεις ακτές, οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές κ.α. Κατά την περιήγησή του κανείς στο νησί εντυπωσιάζεται από τις ανεπανάληπτες φυσικές καλλονές του νησιού, από τα ιστορικά μνημεία και τους φιλόξενους κατοίκους.

Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους. Γι' αυτό και στο νησί ιδρύθηκε για την προστασία τους, στο κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο.

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με ξεχωριστή κουλτούρα. Γνώρισε μεγάλη πνευματική άνθηση και γέννησε σπουδαίες προσωπικότητες που διακρίθηκαν στις καλές τέχνες, την λογοτεχνία, την ποίηση κ.α. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου. Είναι ο τόπος που έζησε ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και πολλές ακόμη προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.

Είναι το νησί της καντάδας και της οπερέτας. Εδώ, όλα τα συναισθήματα ντύνονται με νότες. Πως λοιπόν να μην λατρέψεις κανείς τη Ζάκυνθο; Τα έχει όλα. Ιστορία, αξιοθέατα, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, κατάφυτα δάση και εύφορες πεδιάδες, ατέλειωτες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Όλα μαζί ενσαρκώνουν το καλοκαιρινό όνειρο κάθε ευφάνταστου ταξιδιώτη. Επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο και ανακαλύψτε τον επίγειο παράδεισο.

Ανακαλύψτε τη Ζάκυνθο

Πως να έρθετε!
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο μόνο με καράβι ή αεροπλάνο.
Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, στην περιοχή του Λαγανά. Δέχεται  πτήσεις από την Αθήνα όλο το χρόνο και ο συνολικός χρόνος πτήσης από Αθήνα για Ζάκυνθο είναι 45 λεπτά. Το καλοκαίρι, δέχονται charter και πτήσεις χαμηλού κόστους από πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.  Δεν υπάρχουν δρομολόγια από τον Πειραιά προς τη Ζάκυνθο. Τα δρομολόγια προς τη Ζάκυνθο αναχωρούν μόνο από την Κυλλήνη που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου. Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί 1 ώρα. Το καλοκαίρι υπάρχουν επίσης δρομολόγια μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Αυτά τα δρομολόγια εκτελούνται μεταξύ του λιμανιού Πεσσάδα στην Κεφαλλονιά και του λιμανιού Σινάρι στη Ζάκυνθο, συνήθως δύο φορές την ημέρα στην υψηλή περίοδο. Το ταξίδι είναι διάρκειας 1 ώρα και 30 λεπτών.

Η Ζάκυνθος στον χάρτη

Aneli Luxury Villas, Agios Kirikos, Zakynthos Town, Greece